DE WIJK

STEK is onderdeel van het vernieuwingsplan van Boswinkel Oost. STEK ligt ten zuiden van het centrum van Enschede. Op korte afstand vind je voorzieningen zoals Winkelcentrum Boswinkel met onder andere een supermarkt, een drogist, een bloemist en een groenteman. Op slechts tien minuten fietsen ben je op de Oude Markt.

STEK is onderdeel van het vernieuwingsplan van Boswinkel Oost. STEK bestaat uit 26 koopwoningen en wordt door Trebbe ontwikkeld en gebouwd. Deze unieke eengezinswoningen zijn verdeeld over twee woningtypes.

STEK bestaat uit 26 koopwoningen in twee verschillende typen.

- woningtype Ficus: 12 eengezinswoningen van 118 m2 met drie verdiepingen

- woningtype Yucca: 14 eengezinswoningen van 118 m2 met drie verdiepingen

Alle woningen beschikken over een tuin en beschikken over een berging in de tuin. De kaveloppervlakten variëren van circa 98 m2 tot circa 140 m.

Iedere woning beschikt over een berging in de tuin.

Iedere woning beschikt over een eigen berging waarin je jouw fiets kunt stallen.

DE VERKOOP

Tijdens de eerste fase heb je contact met de makelaar. De makelaar is Nieuw Wonen Twente. Na de aankoop van de woning krijg je een wooncoach toegewezen. Jouw wooncoach begeleidt in het maken van keuzes en is jouw vaste aanspreekpunt. 

Ja dat kan. De makelaar is Nieuw Wonen Twente uit Enschede. Klik hier voor de contactgegevens. Je kunt de makelaar bellen of mailen voor vragen of voor het inplannen van een afspraak.

Door je aan te melden voor het project blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen. Je krijgt periodiek een nieuwsbrief. Inschrijven op een woning kan vanaf de start verkoop.

De verkoop is gestart op donderdag 20 april 2023 om 20.00 uur. Jij kunt je nu digitaal inschrijven op één of meerdere woningen via het digitale inschrijfformulier binnen je account. 

De informatiebijeenkomst in ’t Ni-je Terphoes voor de start verkoop is inmiddels geweest. Voor informatie en vragen kun je terecht bij Nieuw Wonen Twente makelaars.

Bij de toewijzing van de woningen kijken we als eerste naar jouw voorkeuren. Zijn er meerdere geïnteresseerden voor hetzelfde bouwnummer? Dan kijken we naar de financieringsbelofte. En tot slot kijken we naar de aanmeldduur vanaf de start verkoop.

Bouwnummervoorkeur
Het kan zijn dat meerdere geïnteresseerden zich inschrijven op een woning. Als dit het geval is, kijken we bij het toewijzen of een kandidaat al een financieringsbelofte heeft meegestuurd.

Financieringsbelofte
Met een financieringsbelofte geef je aan dat jij de woning kunt financieren. In het digitale inschrijfformulier, dat vanaf de start verkoop beschikbaar is, vind je de mogelijkheid om de financieringsbelofte te uploaden. De financieringsbelofte is een brief van je hypotheekverstrekker of financieel adviseur.

Aanmeldduur
Als er meerdere kandidaten zijn voor een bepaald bouwnummer met een financieringsbelofte wordt gekeken naar het tijdstip van inschrijving vanaf de start verkoop.

Vanaf de start verkoop kun jij je digitaal inschrijven voor één of meerdere woningen. Dit doe je door een account aan te maken op de website. Zodra de verkoop start, log je in op je account en vul je het digitale inschrijfformulier in. Per mail ontvang je een bevestiging van de inschrijving. Zodra de eerste inschrijfperiode sluit, worden de inschrijvingen op volgorde van binnenkomst beoordeeld op juistheid en volledigheid. Is jouw voorkeur voor een of meer bouwnummers nog beschikbaar, dan word je door de makelaar uitgenodigd voor een optiegesprek. Hierin wordt onder andere de verkoopdocumenten en het verdere proces uitgelegd en krijg je een optie op een woning. Nadat je de optie hebt geaccepteerd, volgt er nog een afspraak met de makelaar om de koop-/aannemingsovereenkomst te tekenen.

Wil je meer weten? Bekijk dan ook de pagina ‘Koopproces’.

Een optie is de periode dat de woning exclusief voor een kandidaat is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen. Het kan altijd voorkomen dat een optie op een bouwnummer nog vrijkomt.

Een optie is vrijblijvend. Heb je een optie, dan is de woning exclusief voor een bepaalde periode voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning te kopen.

Na het ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Je koopt de woning vrij op naam (v.o.n.). De aankoopprijs is inclusief belasting (21% btw) en inclusief de notariskosten voor de overdracht. Dit betekent dat je als koper geen extra kosten voor de overdracht van de woning betaalt, boven op de koopsom.

DE FINANCIERING

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van LIV Hypotheken of bijvoorbeeld een bank. Het is verstandig om dit te doen voordat je je inschrijft op een woning. In dit gesprek krijg je namelijk een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zijn.

Zodra Trebbe heeft voldaan aan de opschortende voorwaarden uit de koop-/aannemingsovereenkomst, heb je twee maanden de tijd om je hypotheek rond te maken.

In de koop- /aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van twee maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je hebt dan wel een afwijzingsbrief van twee verschillende banken nodig.

De koopsom bestaat uit twee delen; de grondkosten en de aanneemsom. De grondkosten betaal je in één keer bij de notaris bij de levering. Vervolgens betaal je het resterende gedeelte (de aanneemsom) in een aantal termijnen. Op welke momenten je de facturen ontvangt, vind je in het schema in de koop-/aannemingsovereenkomst. Die rekening betaal je uit het bouwdepot. Koop je de woning als de bouw al wat verder gevorderd is? Dan betaal je ineens een groter bedrag en minder termijnen.

Houd bij het kopen van een nieuwbouwwoning altijd rekening met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het afsluiten van een hypotheek (advies, notaris- en rentekosten). En je hebt kosten voor het afwerken en inrichten van je woning. Denk daarbij aan de vloeren, wanden en de tuininrichting.

DE WONINGEN

Op deze website kun je vanaf de start verkoop op de pagina aanbod de status van jouw favoriete woning zien. Een woning kan beschikbaar (groen) zijn, onder optie (oranje) staan of zijn verkocht (rood). Wanneer de woning tijdelijk gereserveerd is, kleurt de woning geel. Neem gerust contact op met de makelaar als je vragen hebt over de beschikbaarheid van een van de woningen. Je kunt hen bellen of mailen.

De eengezinswoningen hebben allemaal een tuin. De tuinligging zie je op de aanbodpagina.

Ja, er is een zelfbewoningsverplichting van toepassing. Dit houdt in dat je als koper zelf de woning moet gaan bewonen en de woning niet mag verhuren gedurende een periode van vier jaar. Dit wordt opgenomen in de akte van levering.

Deze nieuwbouwwoningen zijn duurzaam en energiezuinig. De hoekwoningen hebben energielabel A++. De tussenwoningen een energielabel A+++. 

De woningen in STEK zijn energieneutraal en daarmee erg duurzaam.

De woningen in STEK zijn energieneutraal. Dit is heel duurzaam betekent dat de woning zo is ingericht dat de woning zelf alle energie opwekt die verbruikt wordt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen gebouwgebonden energie zoals verwarmen, verlichting en ventilatie en niet-gebouwgebonden energie. Niet-gebouwgebonden energie is alle elektriciteit die je als bewoner gebruikt, zoals elektrisch koken, wassen, de tv en het opladen van je mobiel. Bedenk dat je energieverbruik altijd afhankelijk is van je gedrag. Dus hoe zuiniger jij hiermee omgaat, hoe voordeliger jouw energierekening.

De woningen worden gasloos gebouwd en hebben dus geen gasaansluiting. Koken doe je elektrisch. De woningen worden verwarmd door middel van stadsverwarming van Ennatuurlijk. De warmte komt via de meterkast de woning binnen en wordt gebruikt voor ruimteverwarming en het verwarmen van kraanwater. De installatie bestaat uit de afleverset met de meter in de meterkast en het leidingwerk met radiatoren in de woning. 

Alle woningen zijn voorzien van radiatoren op de begane grond en op de eerste verdieping is er een radiator in iedere ruimte. De temperatuur is te regelen via de thermostaat in de woonkamer en de radiatorknoppen op de verdieping. De badkamer heeft een elektrische radiator.

Ja, de woning wordt standaard voorzien van vier zonnepanelen. Deze worden op het meest gunstige manier geplaatst. Je kunt optioneel kiezen voor twee extra zonnepanelen. Daarmee gaat de woning (zonder eventuele verder opties zoals een uitbouw) van energielabel A++ naar A+++.  Deze investering is daarmee op de lange termijn gunstig voor je portemonnee.

In de technische omschrijving wordt in het kort omschreven hoe de woning wordt samengesteld, afgewerkt en wat je in de verschillende ruimten mag verwachten. De technische omschrijving is onderdeel van de contractstukken bij de koop van de woning. De inhoud is nauwkeurig en met zorg samengesteld.

De woningen in STEK maken deel uit van een seriematig bouwproces. Dit betekent dat de woningen worden gebouwd aan de hand van een doordacht en gestandaardiseerd bouwproces. Het voordeel daarvan is een efficiënt, snel en helder bouwproces. Dit betekent een optimale woning, een snelle oplevering en minder verspilling.

Bij de bouw van de woningen wordt gebruik gemaakt van prefabelementen. Verschillende grote onderdelen, zoals het dak, de wanden en de vloeren, worden in de fabriek gemaakt. Ook worden er al voorbereidingen gedaan voor onder andere het leidingwerk van de nieuwe keuken en badkamer. Het voordeel van deze bouwmethode is dat er snel gebouwd kan worden. Want als de onderdelen eenmaal op de bouw zijn, worden deze in korte tijd gemonteerd. Om ervoor te zorgen dat alle woonwensen tijdig worden verwerkt, maak je al snel na de aankoop van de woning jouw woonkeuzes.

Je kunt kiezen uit een aantal opties voor jouw woning om zo van een huis een thuis te maken. Welke opties dit zijn zie je straks in de optielijst onder ‘Downloads’.

Aanvullende woonwensen bespreek je met de wooncoach. Omdat de bouw van jouw woning deel uitmaakt van een conceptmatig bouwproces zijn niet alle aanvullende woonwensen altijd mogelijk.

Er zijn verschillende mogelijkheden om de keuken in jouw nieuwe woning aan te passen aan jouw persoonlijke wensen. In Woonbelevingscentrum LIV kies jij alles voor je nieuwe woning. De keukenadviseur in LIV begeleid je bij het maken van de juiste keuzes. De keukenadviseur laat je daarnaast zien én voelen, wat er inbegrepen is in de prijs van je nieuwbouwwoning.

Jouw nieuwe woning wordt opgeleverd met een badkamer en wc-ruimte. Dit pakket is op het project afgestemd en bestaat uit sanitair waarbij je kiest uit verschillende vloer- en wandtegels. Tegen een meerprijs kun je kiezen voor alternatief sanitair en tegelwerk. Aanvullende en technische informatie over het sanitair pakket vind je in de sanitair folder onder downloads. Het sanitair en het tegelwerk kun je bezichtigen in Woonbelevingscentrum LIV.

Voor de badkamer kies je uit verschillende wand- en vloertegels. Tijdens het gesprek bij Woonbelevingscentrum LIV doorloop je samen met de sanitairadviseur de showroom voor advies.

DE BOUW

Na de aankoop van de woning ontvang je inloggegevens voor MijnTrebbeHuis. MijnTrebbehuis is een digitaal woningdossier. Hierin zijn alle belangrijke stukken over je woning verzameld, kun je berichten versturen naar je wooncoach en maak je je keuzes voor de keuken en badkamer kenbaar.

Met regelmaat ontvang je van jouw wooncoach via MijnTrebbehuis een bericht over de voortgang van de bouw.

Jouw woning wordt gebouwd met Woningborg garantie. Dat is fijn, want met het Woningborg certificaat ben je voor verschillende zaken gedekt. Woningborg is erop gericht om technische en financiële risico’s van kopers te beperken en de kwaliteit van de nieuw te bouwen woning te verhogen. Als bewijs hiervan krijg je een garantiecertificaat van Woningborg toegestuurd nadat je de koop-/aannemingsovereenkomst hebt ondertekend en de planacceptatie van Woningborg binnen is. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld.

Wil je hier meer over weten? Ga dan naar de website van Woningborg.

Eén van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van Woningborg. 

De grond koop je van Trebbe Wonen. Je sluit ook de koop- /aanneemovereenkomst met Trebbe Wonen. Trebbe bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis.

Ja, dat kan. Je ontvangt van ons een uitnodiging voor een kijkmoment en een voorschouw. Tijdens het kijkmoment en de voorschouw kun je op de bouw terecht om jouw woning te bezichtigen en om maten op te nemen. Vanuit veiligheidsoverwegingen vindt het kijkmoment plaats op het moment dat de dekvloer (de laag boven op de constructievloer) en de binnenwanden zijn aangebracht in meerdere woningen (per één à twee blokken).

Natuurlijk wil je graag weten wanneer je de sleutel krijgt van jouw nieuwe huis. Je krijgt van ons daarom een prognose van de oplevering. Naarmate de bouw vordert, kunnen wij je een steeds betere indicatie voor de oplevering geven. Ongeveer zes weken voor de oplevering ontvang je een brief met de voorlopige opleverweek en twee weken voor de oplevering ontvang je een brief met de definitieve opleverdatum. Een woning wordt pas opgeleverd als de openbare bestrating gereed is, zodat de woningen goed bereikbaar zijn. Aan de prognose kunnen geen rechten worden ontleend. De sleutel dragen we over aan het eind van de oplevering en als alle betalingen door ons zijn ontvangen.

Bij de voorschouw loop je samen met de uitvoerder jouw woning door. Het gaat erom dat je jouw woning kwalitatief beoordeelt. Eventuele tekortkomingen vermeld je op het daarvoor bestemde formulier. Het formulier geef je na afloop aan de uitvoerder. Een voorschouw is niet verplicht en is geen juridisch moment, maar zo kunnen we wel alvast mogelijke tekortkomingen verhelpen voordat we daadwerkelijk opleveren. De sleutel ontvang je pas bij de officiële oplevering.

Samen met de uitvoerder maak je tijdens de oplevering van je nieuwbouwwoning een rondgang door het huis. Kom je gebreken of afwijkingen tegen? Dan worden deze genoteerd in het proces-verbaal van oplevering. Aan het einde van de oplevering tekenen beide partijen het document. Als koper accepteer je hiermee de woning, met uitzondering van de genoteerde opleveringsgebreken. Trebbe herstelt de gebreken binnen de afgesproken termijn. De sleutel dragen we over aan het eind van de oplevering en als alle betalingen door ons zijn ontvangen. Veel plezier in je nieuwe woning!

Een bouwkundige meenemen naar de oplevering is niet verplicht, maar we raden het je wel aan. De bouwkundige loopt de woning grondig na en geeft je direct inzicht in eventuele bouwkundige gebreken. Je ontvangt een keuringsrapport. Lees meer hierover op www.eigenhuis.nl

Heb je een klacht na de oplevering van je woning? Meld dit dan bij de afdeling Service van Trebbe via service@trebbe.nl. Wees zo volledig mogelijk in je informatie en geef in ieder geval je adres en je telefoonnummer door zodat wij eenvoudig contact met je kunnen opnemen. Stuur, als dit kan, ook een foto mee van je klacht.

Het kan voorkomen dat je na zes maanden na de opleveringsdatum pas een verbeterpunt aan jouw woning ontdekt. In dit geval lees je in de regelingen van Woningborg wat je dan precies kunt doen.